Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vinterferiehygge: Leg med robotter

20. februar kl. 11:00 - 13:00

Vinterferiehygge: Leg med robotter

Robotterne kommer! Og vi elsker dem! De hjælper os i trafikken, støvsuger vores gulv og klipper vores græs. Men hvordan virker de egentlig?

Aalborg Bibliotekerne inviterer til robotleg, hvor vi præsenterer forskellige små robotter og kodningslegetøj.

Det handler om at lege og lære på samme tid. Der skal leges fantasifuldt og vi giver jer en lille og let forståelig introduktion til de grundlæggende principper bag kodning. Det er nemlig nødvendigt, for at blive klar til den digitale verden, som vi lever i.

I kan prøve:
– Den lille, sjove robot Ozobot, som kan programmeres ved hjælp af farvekoder. I skal tegne baner, som fortæller Ozobotten, hvad den skal gøre. Med forskellige farvekombinationer fortæller I Ozobotten, hvad den skal gøre. I har den fulde kontrol over robotten, for med de farvede tusch-streger på papiret, koder I robottens retning, tempo, lys og bevægelser.

– Beebot ligner en bi, men er en robot. Den henvender sig til de allermindste, og den børne- og brugervenlige gulvrobot er let at styre og programmere med simple tryk på en knap.

– Micro-bit er en lille dims med lysdioder. Fra en web-browser på en computer laver I små kodninger i blokke, som I overfører til Microbitten, hvis lysdioder og knapper lystrer jeres kodninger.

– Osmo codning er et interaktivt programmeringsspil til iPads, som giver jer færdigheder i at kode. Osmo kombinerer skærmen og den fysiske verden, og den er sjov at lege med.

Så kom og bliv lidt klogere på kodning og robotter sammen med os. Det er både sjovt og lærerigt!

Tilmeld dig her!

Arrangør

Svenstrup Bibliotek
Telefon:
99312495
E-mail:
svenstrup-bibliotek@aalborg.dk

Sted

Svenstrup Bibliotek
Godthåbsvej 14D
Svenstrup, 9230 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
99312495