Da der har været et afbud, er der nu én ledig plads i elcykelforsøget fra januar-juni 2025. Der trækkes lod blandt de ansøgere, der opfylder kravene:

  • I skal kunne stille et overdækket sted til elcyklerne til rådighed, fx et halvtag. Det skal være 4m bredt og gå 3m ud. Der er ikke krav om strøm.
  • I skal finde en tovholder i byen, der vil stå for kommunikation med kommunen og leverandøren. Der er begrænset arbejde i opgaven, og man skal ikke være cykelsmed/-pedel.
  • I skal beskrive, hvordan elcyklerne kan være med til at understøtte mobiliteten i jeres landsby, fx til hvilke aktiviteter, hvilke udfordringer de kan løse, mellem hvilke byer det er aktuelt og lignende.
  • I skal have opbakning fra landsbyen til at deltage 🙌

Kort om forsøget: Aalborg Kommune tester, om elcyklen har potentiale i landdistriktet. Det gør vi i samarbejde med en række landsbyer, der ligesom os er nysgerrige på, om elcyklen kan bidrage til en mere fleksibel mobilitet. Vi stiller 1 ladcykel, 1 mountainbike og 4 almindelige cykler til rådighed i perioden, som kan lejes billigt. Forsøget startede i efteråret 2023 og kører i alt to år. Der evalueres løbende, hvor I og landsbyens borgere bidrager 📊

Bliv klogere på www.landsbycykel.dk og i folderen, som du finder ved at KLIKKE HER!

Tag kontakt til Svenstrup Samråd, ved interesse. 

Ansøgningen skal sendes til Aalborg Kommune senest søndag d. 7. juli 2024, hvorefter der trækkers lod 🍀